fdsfd

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Για την 25η Μαρτίου...

Για την 25η Μαρτίου...
Τελευταία πολλά ακούμε που μας κουφαίνουν σχετικά με την επανάσταση του 21. Από αναλυτές του Π.Α.Μ.Ε ως χρυσαυγήτες ρήτορες, που θα κοιτάξουν να βάλλουν την δική τους "πινελιά" στο 21 μέσα από τις αναλύσεις τους...
Ο Καμπούρης όμως θα ασχοληθεί με έναν ψίθυρο ο οποίος ακούγεται τελευταία σε διάφορους κύκλους, μπερδεύεται με την άγνοια και την ανευθυνότητα και αναπαράγεται με διάφορες παραλλαγές. Ο ψίθυρος αυτός σε γενικές γραμμές λέει ότι οι Έλληνες δεν ελευθερώθηκαν με δικές τους δυνάμεις, άλλα ότι τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων τους ελευθέρωσαν.
Αυτό πέρα του ότι δεν είναι αλήθεια, είναι πλήρως δουλοπρεπικό. Ότι χειρότερο μπορούσε να μας βρει ως λαό τη συγκεκριμένη στιγμή είναι το να πιστέψουμε ότι είμαστε ανάξιοι της ελευθερίας μας και ότι τη χρωστάμε στα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων -  τα οποία βλέπουμε πόσο μας ωφελούν και μας ωφέλησαν.
Μια φορά υπήρξε εμπλοκή των μεγάλων "συμμαχικών" δυνάμεων στην επανάσταση και αυτό έγινε στην Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Μέχρι τότε οι "σύμμαχοί" μας βοηθούσαν τους Τούρκους στην καταστολή της επανάστασης (εφοδιάζοντας τους σε περιπτώσεις πολιορκίας).
Δεν υποβαθμίζουμε την σημασία της ναυμαχίας στο Ναβαρίνο. Αλλά δεν δεχόμαστε και την Παγκάλια άποψη ότι αν δεν είχε γίνει η επανάσταση θα είχε σβήσει. Η επανάσταση είχε ΗΔΗ πετύχει πανηγυρικά. Οι Τούρκοι εκδιώχθηκαν από όλη την Πελοπόννησο και αυτό το κατάφεραν οι Έλληνες ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ(από συμμαχικές δυνάμεις).
Οι Τούρκοι ήταν αυτοί που κατέφυγαν σε συμμαχία κατόπιν συμφωνίας και προσπάθησαν να σβήσουν την επανάσταση με την βοήθεια των Αιγυπτίων- που είχαν ήδη αυτονομηθεί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Με λίγα λόγια οι "σύμμαχοί" μας δεν μας ελευθέρωσαν από τους Τούρκους, Οι σύμμαχοί μας νικήσαν σε μια ναυμαχία τους συμμάχους των Τούρκων.   Πρώτοι οι Τούρκοι επιστράτευσαν συμμαχικές δυνάμεις. Αν θα μπορούσαμε να τα βάλουμε ολομόναχοι με όλο το μουσουλμανικό κόσμο, είναι άλλη υπόθεση- Πάντως τους Τούρκους τους νικήσαμε.
Και γυρνώντας στο τώρα να προσθέσουμε ότι το να είμαστε περήφανοι για τους αγώνες των προγόνων μας, που θυσιάστηκαν για να μας ελευθερώσουν δεν φτάνει! Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι σε αυτό που κληρονομήσαμε - Την Ελευθερία- και να μην  ξεχνούμε να αγωνιζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου