fdsfd

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Τα γενέθλια της βίας




Κάθε 6 Δεκεμβρίου σε ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με τον άη Νικόλα γιορτάζουμε και τα γενέθλια της βίας και μάλιστα της τυφλής. Θυμόμαστε όλοι  την αφορμή, το τι είχε γίνει τότε και πως η βια τα επόμενα χρόνια αυξανόταν βαθμηδόν με αποκορύφωμα την θανάτωση - με τον τρόπο των ναζί (θάνατος από δηλητηριώδη αέρια) των τριών της Μαρφιν.

Η τυφλή βία μόνο βία θα γεννήσει, και όπως λέει ο καμπούρης "το ένα άκρο δέρνει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο (της κοινωνίας)". Η τυφλή βία είναι που έσπειρε τον φόβο στο λαό και που τον καθήλωσε στην τηλεόραση. Είναι επίσης αυτή που απέτρεψε τον κόσμο από το να συμμετέχει σε διαδηλώσεις γιατί κανένας λογικός πολίτης  δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια πορεία η οποία θα συγκαλύψει εκτελέσεις, καταστροφές και παράνομες ενέργειες.

Η τυφλή βία θα μας κάνει να την συνηθίσουμε από όλες τις πλευρές και να γίνουμε άβουλα γρανάζια του συστήματος, που όταν μας θέλει φοβισμένους, μας καθηλώνει στον καναπέ και όταν μας βλέπει θυμωμένους, μας αφήνει απλά να σπάσουμε δυο τρία μαγαζιά και να κάψουμε πέντε έξι κάδους για εκτόνωση. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει το: "το ένα άκρο πλένει το άλλο και τα δυο το σύστημα". Η απενοχοποίηση της βίας που έγινε τον Δεκέμβρη του 8 είναι που πλένει τώρα τα χέρια των χρυσαυγιτών που αναπαράγουν και αυτοί το ίδιο με αντίθετο πρόσημο. Πλένει επίσης τα χέρια της καταστολής και του κράτους... και στο τέλος κάνει να τρίβουν τα χέρια τους κάποιοι λέγοντας: Αφού η ελεύθερη έκφραση, η διαμαρτυρία και γενικά η ελευθερία γεννάν αυτά, τότε μήπως δεν χρειάζεται τόση ελευθερία;

Είναι πλέον γνωστό πως αναταραχές στις πορείες και στις διαδηλώσεις προκαλούν παρακρατικοί, ασφαλήτες και χρυσαυγίτες για να αμαυρώσουν το πρόσωπο της πορείας. Αυτό που δυστυχώς μας κάνει να εκπλησσόμαστε όμως είναι ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά άτομα που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί ή αριστεροί, οι οποίοι παίζουν πρόθυμα αυτό το παιχνίδι, υποστηρίζοντας το με επιχειρήματα του τύπου ότι τίποτα δεν αλλάζει χωρίς βια κλπ...
Σε αυτή τη λογική τι να απαντήσεις;  είναι μια λογική χωρίς όραμα, χωρίς ευθύνη και χωρίς θάρρος. Συγχρόνως είναι πλούσια σε θράσος, μίσος, ψυχολογία της μάζας και οπωσδήποτε δειλία. Είναι η λογική του φασισμού.
Αφού είναι υπέρμαχοι της καταστροφής, των εκτελέσεων και εν γένη των δολιοφθορών, είναι ελεύθεροι να τα κάνουν αυτά όποτε γουστάρουν, όμως όχι κρυμμένοι ανάμεσα σε άτομα που διαφωνούν με αυτές τις πρακτικές. Και ας αναλάβουν ή όχι την ευθύνη. Όμως πάντα τα δειλά ανθρωπάκια διαλέγουν να δράσουν την ώρα που ο λαός κατέβηκε στο δρόμο σύσσωμος για να διαδηλώσει ειρηνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου